Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sancțiuni la firmele de intermediere a forței de muncă
ITM Satu Mare  - Vineri, 2 Noiembrie 2012

Inspecţia Muncii a organizat în perioada 4 octombrie – 2 noiembrie, o Campanie Naţională de verificare a modului în care agenţii de ocupare a forţei de muncă respectă prevederile legale privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate Legea nr. 156/2000 republicată .

 

În judeţul Satu Mare inspectorii de muncă au efectuat controale la zece societăţi comerciale care au ca activitate principală „Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă” cod CAEN – 7810. 

Dintre cele zece societăţi comerciale verificate, doar două societăţi au activitate în domeniul selecţiei şi plasării forţei de muncă în străinătate, S.C. IMPERIAL FLOWERS S.R.L. Satu Mare şi S.C. GLOBAL JOB EXPERIENCE S.R.L. Satu Mare.

 

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, din care o amendă de 5000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 8 lit. e din Legea nr. 156/2000 republicată, şi 2 avertismente pentru încălcarea prevederilor art. 9 alin. 1 şi 9 alin. 2 din lege.

 

ITM informează toţi cetăţenii care doresc să lucreze în străinătate că potrivit prevederilor Legii nr. 156/2000 republicată,  privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, pot desfăşura, în condiţiile legii, activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate societăţile comerciale legal constituite, care au ca activitate principală „Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă” cod CAEN - 7810, denumite în lege  „agenţi de ocupare a forţei de muncă”.

 

Agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii: dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, aşa cum acestea vor fi precizate în metodologia de aplicare a prezentei legi, au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă, au organizat o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor, au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă și sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.

 

Pentru informarea cetăţenilor cu privire la activitatea „agenţilor de ocupare” înregistraţi conform art. 8 lit. e din Legea nr. 156/2000 republicată în Registrul  Special al I.T.M. Satu Mare, a fost postată pe site-ul inspectoratului lista agenţilor de ocupare activi, „Ghiduri pentru cetăţenii români care lucrează în străinătate” pentru Marea Britanie, Italia, Cipru, Ungaria, Spania , precum şi comunicatul de presă al Inspecţiei Muncii  pentru cetăţenii români care doresc să lucreze în străinătate.

 

3115 vizite
Distribuie pe