Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii negreşteni în campania „Tu decizi! Votează legal”
Poliţia Satu Mare  - Marti, 20 Noiembrie 2012

În judeţul Satu Mare continuă acţiunile preventive derulate în cadrul campaniei naţionale de informare „Tu decizi! Votează legal!”, cu implicarea tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor reprezentate în teritoriu.

 

De această dată au acţionat jandarmii negreşteni, care şi-au propus ca mesajul campaniei şi, mai ales, sancţiunile aplicabile în cazul mitei electorale să fie cunoscute de cât mai mulţi localnici ai Ţării Oaşului.

 

Atât în cursul zilei de luni, cât şi marţi, jandarmii au discutat cu negreştenii în pieţe, staţii de autobuz, parcuri sau alte locuri aglomerate din oraş, distribuind pliante informative şi postând afişe ce promovează sloganul campaniei.
 

 

Şi locuitorii comunei Bixad au fost informaţi cu privire la riscurile pe care şi le asumă în ipoteza încălcării dispoziţiilor legale ce reglementează desfăşurarea procesului electoral.
 

 

Sătmărenii sunt avertizaţi cu privire la obligativitatea respectării normelor legale,  sancţiunea în cazul oferirii sau acceptării de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze cu un anumit candidat, fiind închisoarea de la 6 luni la 5 ani.


 

Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară în perioada 08 noiembrie – 09 decembrie 2012 campania „Tu decizi! Votează Legal!” lansată în contextul alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României şi se axează pe informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal/multiplu şi al mitei electorale.


Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin intermediul numărului de urgenţă 112 sau la unităţile de poliţie orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.

 

Site-ul operaţionalizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor www.votlegal.mai.gov.ro  pentru această campanie oferă detalii cu privire la sancţiunile prevăzute de lege şi pune la dispoziţia oricărui cetăţean informaţii actualizate referitoare la campania “Tu decizi! Votează Legal”!

1057 vizite
Distribuie pe