Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Judeţean a aniversat 20 de ani de la înfiinţare
Florin Răchitan  - Marti, 4 Decembrie 2012

În cadrul unui eveniment festiv găzduit de Teatrul de Nord, actuala conducere a Consiliului Judeţean a premiat toţi preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii judeţului, dar şi pe cei care au făcut parte în toate mandatele anterioare din acest for de conducere, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Satu Mare. La manifestare au fost prezenţi toţi cei care au condus destinele judeţului după Revoluţie.


În discursul de deschidere, actualul preşedinte Adrian Ştef a amintit de greutăţile din vremurile de început, când Consiliul Judeţean a luat fiinţă după multe frământări politice şi multă vreme a fost o instituţie fragilă, considerată a fi un fel de anexă a Prefecturii.
 

 

„Dacă la început, Consiliul Judeţean nu avea nici o instituţie subordonată, acum avem 18 şi am intrat şi în conştiinţa sătmărenilor ca fiind forul de conducere a judeţului. Cu atât mai mult noi, cei aleşi de cetăţeni, avem obligaţia de inventaria oportunităţile şi a le scoate în evidenţă, pentru dezvoltarea judeţului şi pentru a merita încrederea acordată de sătmăreni” – a declarat Adrian Ştef.


Primii care au primit placheta aniversară au fost reprezentanţii bisericilor istorice din regiunea noastră, între aceştia numărându-se şi PS Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, apoi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, după care au urmat parlamentarii sătmăreni şi toţi foştii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean.


Au fost chemaţi apoi pe scenă pentru a-şi primi plachetele toţi cei şapte preşedinţi care au condus Consiliul Judeţean de la înfiinţare până în zilele noastre: Ioan Chiş, Anamaria Biriş, Gheorghe Miclăuş, Ştefan Szabo, Gheorghe Ciocan, Csehi Arpad şi Adrian Ştef.






 

La iniţiativa lui Ştefan Szabo, toţi cei prezenţi în sală au păstrat un moment de reculegere în foştilor colegi care au trecut în eternitate, după care Ioan Chiş a remarcat că istoria se repetă la Satu Mare după 20 de ani, având în vedere faptul că în 1992 judeţul era condus de un liberal declarat cel mai tânăr preşedinte de Consiliu Judeţean din ţară, la cei 36 de ani ai săi, iar acum se înregistrează aceeaşi situaţie.

 

În final, pe scenă au urcat pentru a-şi primi premiile toţi foştii şi actualii membri ai Consiliului Judeţean, după care au participat cu toţii la un dineu oferit în onoarea lor la un restaurant din centrul Sătmarului.

2952 vizite
Distribuie pe