Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aeroportul Satu Mare, în faţa unei modernizări de 16 milioane euro
Florin Răchitan  - Luni, 18 Februarie 2013

Activitatea şi traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Satu Mare au crescut spectaculos în ultimii ani, dar tot mai avem de recuperat mult faţă de instituţiile similare din Baia Mare sau Cluj, de aceea s-a iniţiat un program amplu de investiţii în extinderea şi modernizarea infrastructurii, în valoare de aproape 16 milioane de euro.

Aceasta este concluzia bilanţului prezentat luni de directorul general al aeroportului, Nicolae Fechete, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

 

Potrivit acestui bilanţ, în cursul anului trecut au trecut prin Aeroportul Satu Mare peste 19.000 pasageri, care au adus venituri de peste 886.000 lei, cu un sfert mai mult decât în anul 2011 şi aproape dublu faţă de 2010.

 

A fost anul unor achiziţii importante, printre care directorul a amintit un aparat de alimentare cu benzină a avioanelor mici şi două autobuze pentru transportul pasagerilor spre şi dinspre aeroport.

 

„Multă vreme, Aeroportul Satu Mare a fost oaia neagră a administraţiei judeţului, ajungând la un moment dat în pragul închiderii. În ultimii ani, însă, am dovedit că acesta este cât se poate de important pentru dezvoltarea judeţului, iar activitatea poate fi eficientizată şi chiar profitabilă. Avem de recuperat mulţi ani pierduţi, dar am convingerea că, odată cu realizarea investiţiilor de extindere şi modernizare, în următorii doi ani vom putea să depăşim din acest punct de vedere concurentul nostru direct, aeroportul din Baia Mare” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

 

El s-a referit la o investiţie de 15 milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea pistei de aterizare şi a structurilor adiacente, cu fonduri asigurate prin Programul Operaţional Sectorial – Transport, precum şi la extinderea şi modernizarea clădirii aeroportului, cu fonduri de peste 700.000 euro asigurate de la bugetul judeţului Satu Mare. Aceste investiţii se aşteaptă să fie finalizate până la sfârşitul anului 2014.

 

În ceea ce priveşte planurile pentru acest an, conducerile aeroportului şi judeţului Satu Mare poartă negocieri cu agenţiile de turism şi operatorii de transport aerian pentru lansarea unor curse regulate sau charter spre destinaţii precum Munchen, Frankfurt, Roma sau Barcelona.

1628 vizite
Distribuie pe