Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a lansat campania „Săptămâna prevenirii criminalității”
Veronica Hodas  - Luni, 30 Septembrie 2013

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, de către viceprimarul Radu Roca, Vlad Florentin – adjunctul comandantului IPJ, Felicia Hrihorișan – inspesctor IPJ, Simona Săndulescu – comisar IPJ, Ana Petric – purtătoarea de cuvânt a IPJ și Crina Leș din partea Inspectoratului Școlar Județean,  a fost lansată campania „Săptămâna prevenirii criminalității”. Tot în cadrul conferinței a fost prezentat studiul privind accidentele rutiere grave produse în ultimii 10 ani, 2003 – 2012 , realizat în cadrul CAPC.

 


„Săptămâna Prevenirii Criminalității” aduce în fiecare an în prim plan principalele subiecte aflate în atenția polițiștilor, probleme care sunt de interes pentru cetățeni la momentul respectiv și care pot și trebuie să fie prevenite.

 


Dacă în 2012 printre temele alese la nivelul IPJ Satu Mare s-au numărat prevenirea pornografiei infantile și siguranța copiilor pe internet sau prevenirea furturilor de autoturisme, în acest an sunt aduse în atenția publicului și alte subiecte de interes cum sunt furturile din locuințe și violența în familie.

 

Prioritățile naționale ale Poliției Române se regăsesc și de această dată în tematica aleasă, delicvența juvenilă, victimizarea minorilor și siguranța rutieră, fiind și în acest an și în atenția poliției sătmărene. Activitățile propuse vor fi însă abordare într-o altă manieră.

 

Astfel, dacă anul trecut polițiștii au ales să atragă atenția asupra consecințelor dramatice ale accidentelor rutiere în care au fost implicați tineri și au organizat marș în memoria victimelor accidentelor rutiere, anul acesta, polițiștii sătmăreni au ales viața și au lansat o campanie special destinată conducătorilor auto actuali și viitori, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, intitulată „Tineri la Volan”.

 

Întâlnirea organizată în anul 2012 între elevi și deținuți în Penitenciarul Satu Mare a avut un impact deosebit asupra celor prezenți, astfel că și anul acesta se vor organiza acțitivăți de acest gen. La întâlnirea specială în Penitenciar vor participa deținuți și elevi ai Liceului de Artă, elevi care vor fi invitați să-și transpună emoțiile în lucrări artistice pe care să le expună pentru ca și alți adolescenți să conștientizeze cât de prețioasă este libertatea și cât de ușor poate fi pierdută ca urmare a teribilismului și a tentațiilor specifice vârstei.

 

Programul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”:  luni, 30 septembrie. Caravana privind Prevenirea Furturilor din Locuințe a pornit în cartierele Micro 14, Micro 15, Micro 16, Micro 17, Carpați I, Carpați II, Centru, Cartierul Solidarității, Cartierul 14 Mai. La activitate au participat polițiști de proximitate și de prevenire care s-au deplasat în fiecare cartier, au discutat cu cetățenii și au distribuit broșuri informative vizând prevenirea furturilor din locuințe.

 

Tema de marți, 1 octombrie este „Prevenirea infracțiunilor comise cu violență”. La sediul Organizației Caritas va avea loc masa rotundă cu tema „Indiferența lasă urme”, cu reprezentanți ai insituțiilor publice locale, ONG-uri, precum și persoane cu atribuții în domeniu.

 

Miercuri, 2 octombrie, va fi ziua dedicată „Prevenirii Delincvenței Juvenile”. Între orele 13.00 – 14.00, vor avea loc întâlniri între elevi și tineri deținuți, la sediul Penitenciarului Satu Mare. La activități vor participa 50 de elevi de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” și Liceul de Artă „Aurel Popp”, însoțiți de către cadre didactive, reprezentanți ai Serviciului Probațiune, ai Primăriei Satu Mare și ai Inspectoratului Școlar Județean.

 

Joi, 3 octombrie, „Prevenirea Victimizării Minorilor”. Polițiștii sătmăreni vor organiza acțiuni, de la ora 11.00, cu caracter preventiv – informativ la Școala cu clasele I – VIII „Mircea Eliade” din Satu Mare. La acțiune vor participa polițiști din formațiunile de prevenire, rutieră, ordine publică și criminalistică/

 

Ziua de vineri, 4 octombrie, va avea ca temă „Siguranța Rutieră”.  În această zi se va lasa proiectul de prevenire a accidentelor rutiere grave intitulat „Tineri la Volan”, la Școala de Șoferi Nord Star de la ora 10.00 și vor avea loc acțiuni pe linia prevenirii consumului de băuturi alcoolice la volan de la ora 12.00 în municipiu.

 

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” se desfășoară cu ajutorul Primăriei Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean, Liceul de Artă „Aurel Popp”, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Penitenciarul Satu Mare, Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Crucea Roșie, Centrul de Evaluare și Consiliere Antidrog, Organizația Caritas, Teatrul de Nord, ACR și Școala de Șoferi Nord.

 

 

 

1354 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE