Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
1.000 de euro - mită refuzată de un poliţist de frontieră
Politia de Frontiera Satu Mare  - Marti, 7 Septembrie 2010
În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul SPF Tarna Mare, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare au prins în flagrant un cetăţean român care a încercat să ofere suma de 1.000 euro poliţistului, pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa.

În data de 6 septembrie, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tarna Mare au oprit pentru control, în localitatea Batarci, un autoturism marca VW Passat, înmatriculat în Satu Mare, condus de Vasile Florin R., în vârstă de 37 ani, din Batarci.


În urma controlului, în portbagajul autoturismului au fost descoperite două genţi în care se aflau mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Prin urmare, maşina şi conducătorul auto au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Tarna Mare pentru continuarea cercetărilor.

Pe drum, Vasile Florin R. i-a sugerat poliţistului de frontieră că-i oferă o sumă de bani în valută dacă-l lasă să-şi continue deplasarea fără a se lua măsurile legale ce se impun în acest caz. La sediul sectorului, în momentul audierii, bărbatul a revenit cu propunerea de mită, oferindu-i agentului suma de 500 euro.

Poliţistul de frontieră a refuzat ferm oferta făcută de conducătorul auto, informând conducerea SPF Tarna Mare, care a sesizat lucrătorii Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare. Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, s-a procedat la organizarea şi realizarea flagrantului.

Astfel, Vasile Florin R. a fost surprins în momentul în care oferea suma de 1.000 de euro poliţistului de frontieră, pentru a-l determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Faţă de cel în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Totodată, în urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului de către poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare, s-au descoperit, în două genţi din portbagajul maşinii 900 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de aproape 3.850 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali. De asemenea, lui Vasile Florin R. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete.
1758 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE